Keraker logo

Gépek

KERAKER
Kereskedés: 7623 Pécs, Marosvásárhely u. 11.
Tel./Fax: (+36) 72 312 - 980
Üzem:
7391 Kishajmás, Petõfi u. 29
Mobil:  20 /9122 087 , 30 /2046 238
E-mail: keraker.kozma@gmail.com

Vissza a fõoldalra!

 

 

Gépek

 

 

 

Asztali korongok

Saját gyártású gépek

Lábkorong

 

Gépkorong keret

 

 

Gipszes gépkorong

 

Kiegészítõk a lábkoronghoz

 Canadatech gyártású gépek

 

 

OHK korongozógépek

 

AMAF mángorlóasztal sorozat

AP 5 kézi agyagprés ( fülhúzó )

 

Mérõsablonok
 

Asztali korongok

Az asztali korongokat ajánljuk mintázáshoz, nyersgyártáshoz, áttöréshez, festéshez és szórópisztolyos mázoláshoz.
Háromféle korong átmérõvel és kétféle magasságban készülnek a célszerûbb használhatóság érdekében.
Felfekvési felületük, és tömegük viszonylag nagy, ezért stabilak, a nehezebb és nagyobb méretû tárgyak sem tudják megbillenteni.
Futásteljesítményük nagyon jó a kettõs csapágyazás és a nagy tömeg miatt.

Az asztali korongok típusai

Típus

Átmérõ (mm)

Magasság (mm)

Súly

M 180

180

60

6,5

M 240

240

60

10,7

M 280

280

60

.

MH 180

180

130

5,0

MH 240

240

130

8,3

MH 280

280

130

.

VISSZA

Saját gyártású gépek 

 

Lábkorong

Kialakítottunk egy olyan lábkorongot, amelynél a korong- tengely négy helyen rögzíthetõ. Egy olyan lábkorongot fejlesztettünk ki, ami középállású lábkorongtól két közbensõ fokozaton át balodlali állású lábkoronggá alakítható át. Az áthelyezéshez négy csavart kell átszerelnünk, ezzel változtatjuk meg a lendítõkerék, korongtengely és a korong helyzetét. (Képre kattintva nagyobban látható!)

Kattintásra nagyban!

 


A lábkorong szakmai és ergonómiai terveit Domonkos László készítette, felhasználva sokéves fazekas tapasztalatait.

Lábkorong jellemzõi:

Nagyméretû, nehéz tárgyak korongozásához szükséges masszív és stabil fémszerkezet, megfelelõen méretezett korongokkal és korongtengellyel.

Rendelkezik a talaj egyenetlenségeit kompenzáló beállító csavarokkal.

A lendítõ korong magassága 30 cm-t állítható

Az ülõke magassága, dõlésszöge és távolsága a korongtól olyan mértékben állítható, hogy gyerektõl a nagyméretû felnõttig mindenki tudja használni.

Az ülõke 5 cm vastag fából készült, testhez álló íveléssel.

A lábtartó 30 cm széles, fából készült. Állítható a dõlésszöge, elmozdítható függõleges és vízszintes síkban.

A munkaasztal 80 cm x 40 cm méretû, függõlegesen állítható 18 mm vastag betonit lemez, ugyanilyen méretû farostlemezzel alátámasztva.

A lábkorong sajátossága, hogy középállású helyzettõl a balos állású helyzetig variálható, minden elemében a gyerek mérettõl a felnõtt méretig állítható, ergonómiailag úgy van megtervezve, hogy helyes testtartással, kényelmesen, kevesebb fáradtsággal tud rajta korongozni.

A lábkoronghoz kiegészítõ elemeket készítettünk, melyek használata a különbözõ méretû korongos termékek elkészítését segíti elõ. Ilyen kiegészítõk a tengelyhosszabbítók, valamint a különbözõ átmérõjû korongok.

Középállású tengelyhosszabítóval

Félbalos, tengelyhosszabbítóval

Félbalos, tengelyhosszabbítóval

Félbalos, tengelyhosszabbítóval

Félbalos

Balos

Balos, tengelyhosszabbítóval

Balos

Lábkorong adatai:

Hosszúság (cm)

Szélesség (cm)

Magasság (mm)

Súly (kg)

Nettó ár (Ft)

Bruttó ár (Ft)

120

110

93

110

VISSZA

 

Kiegészítõk a lábkoronghoz

Ø 250 korong
Ø 200 korong
Tengely hosszabbító 50 mm
Tengely hosszabbító 100 mm


VISSZA

 

Gépkorong keret

Gépkoronghoz készítettünk egy olyan keretet, ami biztosítja a kényelmes ülõhelyet, munkaasztallal rendelkezik az agyag elõkészítéshez és a segédeszközök elhelyezésére. (Képre kattintva nagyobban látható!)

A gépkorong keret szakmai és ergonómiai terveit, Domonkos László készítette, felhasználva sokéves fazekas tapasztalatát.

Kattintásra nagyban!

 

A keret közepébe helyezzük a gépkorongot.

Az ülõke dõlésszögét, magasságát és a korongtól való távolságát állítani lehet.

Az ülõke 5 cm vastag fából készült, testhez álló íveléssel.

A munkaasztal 80 cm x 40 cm méretû, függõlegesen állítható 18 mm vastag betonit lemez, ugyanolyan méretû farostlemez alátámasztással.

Gépkorong keret adatai

Hosszúság (cm)

Szélesség (cm)

Magasság (mm)

Súly (kg)

Nettó ár (Ft)

Bruttó ár (Ft)

140

81

88

55

VISSZA

 Gipszes gépkorong

Műszaki leírás:

A berendezés festett, hegesztett acélszerkezetű vázra épített kompakt (egy blokkban kialakított) hajtással rendelkezik. A hajtást frekvenciaváltóval szabályozott csigahajtóműves motor biztosítja. A fordulatszámot a kezelőpulton elhelyezett potenciométerrel a kezelő állítja be. Vásárlói kérésre  a potenciométer lábbal is állítható lehet.

A motor “lágy” fel és lefutását (a tehetetlenségi nyomaték optimalizálása érdekében) a gyártó a frekvenciaváltón beállította.

 

 

Gipszes gépkorong műszaki adatai

 

 

Hosszúság (cm)

85

Szélesség (cm)

55

Korong magasság (cm)

85-95 állítható

Korong átmérője

35

Súly (kg)

80

Energia igény

230 V, 50 Hz, 750 Watt

Fordulatszám

50-150 fordulat/perc szabályozható

Nettó ár (Ft)

Bruttó ár (Ft)

 

 

 

 

Canadatech gyártású gépek

 

OHK korongozógépek

OHK-2 elektromos fazekas korongozógép

Ez a típus egy erõs hegesztett acélvázra épül. A fokozatmentes meghajtás a lábpedállal vagy a kézi karral mechanikusan szabályozható körkónusz áttételen keresztül biztosított. A nagy teljesítményû motor biztosítja a sima, egyenletes és igen csendes mûködést minden fordulatszámon. A gép irányváltó kapcsolóval felszerelt, tehát a korong forgásiránya bármikor változtatható. Az alumíniumból készült sárfogó tálca könnyen le és felszerelhetõ, ha nagyon széles edényt készítünk, vagy takarítjuk a gépet.
Ez egy teljesen kipróbált és többszörösen tesztelt strapabíró, megbízható szerkezet, mely minimális karbantartást igényel.

OHK-4S Speciális elektromos fazekas korongozógép

Egy nehezebb, masszívabb hegesztett váz az alaptípushoz képest, kiegészítve a géppel egybeépített ergonómiailag is megtervezet, állítható bõrrel bevont szivaccsal ellátott ülõszerkezettel, valamint egy munka közben felhajtható falappal, mely a korongozás során szükséges eszközök tárolására kiválóan alkalmas. Ez az erõs gép 370 W-os motorral lehetõvé teszi a nagy tárgyak korongozását, emellett biztosított az egyenletes és csendes járás is munka közben.

OKHA-3 elektromos fazekas korongozóasztal

Ez a típus egy nagyméretû, hagyományos, hegesztett szerkezetû korongozóasztal, beépített székkel, ami minden irányban állítható és szállításkor a gép váza alá behajtható. Ennél a típusnál is a korong fordulata a fix lábpedállal vagy kézi karral szabályozható, alacsony fordulatnál is megtartja a forgatónyomatékát. Ez a hosszú élettartamú stabil erõs szerkezet könnyû és pontos munkát biztosít minimális a karbantartási igénye.
A tárgytartó polccal, kartámasszal és a felszerelhetõ kiegészítõ eszközökkel a professzionális fazekasok és keramikusok által is elõszeretettel használt modell.

VISSZA

 

AMAF mángorlóasztal sorozat

AMAF- 1000, 1000-A, 1200

Háromféle agyagmángorlót különböztetünk meg. A hagyományos változat típusjele AMAF-1000, az állíthatóké AMAF-1000A és AMAF-1200. Ezek a típusok jónak bizonyulnak az iparban, iskolában és a profi és hobbi keramikusoknál egyaránt. A mángorlók igen jó felépítésûek, stabil, erõs szerkezetûek. A hegesztett vázszerkezet 2,5 mm-es acéllemezbõl készül, elektrosztatikus porszórással festve. Az asztal felett az alumíniumból készült nagy átmérõjû henger guruló mozgást végez, amely megkönnyíti az agyag nyújtását és préselését. A henger könnyûés egyszerû mozgását a golyóscsapágyak és a görgõs lánc biztosítja. A nagy átmérõjû henger megakadályozza az agyag töredezését, gyorsan és egyenletesen nyújtja az agyagtáblákat. Az alaptípus esetén a betétlapok segítségével lehet az agyagvastagságot szabályozni, míg az állítható típusoknál az alumínium henger magasságának változtatásával. Az agyaglapok nyújtását az impregnált, erõs lenvászon anyagon végezzük. A gép külön karbantartást nem igényel.


Mûszaki adatok

.

AMAF-1000

AMAF-1000A

AMAF-1200

Mángorolt felület

490 x 990 mm

490 x 990 mm

690 x 1190 mm

Agyag-vastagság

3-20 mm

1-70 mm

1-70 mm

Betétlapok

4

állítható aluhenger

állítható aluhenger

Asztallapok

1

1

1

Polcok

1

1

1

Befoglaló méret

630 x 1140 x 880 mm

630 x 1140 x 880 mm

830 x 1350 x 880 mm

Súly

63 kg

63 kg

85 kg

VISSZA

 

AP – 5 kézi agyagprés

AP – 5 kézi agyagprés

Egy könnyen kezelhetõ, igen egyszerû és erõs eszköz a fazekasok részére, fülek, korongok, csövek és lyukas agyagformák készítéséhez. A készülék falra vagy munkapadra is szerelhetõ. A tartályt agyaggal töltve, a kar enyhe lenyomásával a kivánt forma a tartály alján kinyomható. A tartály henger alakú, mely lehetõvé teszi a kinyomható formák nagy alakvariációját és méretválasztékát. A tartály alján lévõ formarögzítõ szerkezet könnyûvé és egyszerûvé teszi a formák cseréjét. A vastag kinyomólemez biztosítja az egyenletes és szoros préselést. A tartály és az egyéb fém részek galvanizálva vannak, így egyik rész sem rozsdásodik, megelõzve az agyag szennyezõdését.

Mûszaki adatok

.

AP - 5

Tartály méretei

Ø 108 x 300 mm

Kapacitás

~ 5 kg / tartály

VISSZA

 

Mérõsablonok

Mérõsablonok

A fazekasipari sorozatgyártás fontos kelléke, segítségével állíthatók be a magassági és szélességi határok. A függõleges tartón lévõ karok bármely irányban mozgathatók és hegyezett végük biztosítja a pontos beállítást. Mûanyag, kézzel szorítható anyák teszik gyorssá és egyszerûvé a karok beállítását. A sablon állvány nehéz fém talppal, vagy szükség szerint korongozógépekre egyszerûen felfogatható talppal készül. A mérõsablon galvanizálva van, így nem rozsdásodik. Két darab karral van felszerelve. Plusz karok rendelhetõk.

Mûszaki adatok

.

1 karos

2 karos

Rögzítés módja

fémtalp

Gépre rögzíthetõ

Kar hossza

380 mm

Sablon magassága

540 mm

VISSZA

Webdesign Pécs, 2004